основни причини за износване на инструментите При обработка на дърво и дървесни плоскости:
Характеристики на покритията разработени за обработка на дърво
покрития за инструменти за обработка на дърво и дървесни плоскости
Ние ви предлагаме широка гама твърди износоустойчиви покрития подходящи за инструменти за обработка на дърво и дървесни плоскости. Техните характеристики водят до неколкоратно удължаване на живота на инструментите в зависимост от режима на работа.
Ако производството Ви е автоматизирано и с висока серийност, ако работите на поточна линия и използвате голямо количество режещи инструменти и спомагателното време за подмяна на износените инструменти има значение, значи износоустойчивите покрития са подходящи за Вашия бизнес.
Въглерод базираните нанокомпозити се отличават с висока износоустойчивост, устойчивост на химическа корозия и абразия, твърдост, адхезия, еластичност на удари, както и с нисък коефициент на триене и ниска повърхностна енергия, което води до намаляване на вероятността за залепване на частици от обработвания материал, удължаване на живота на Вашите инструменти и съответно по-голяма продуктивност.
Покритията могат да се нанасят на фрези, свредла, циркулярни фрези, дробилни ножове, контраножове и други режещи и пробивни инструменти, изработени от HSS и WC.